Miód Manuka UMF 10+ (500g) Happy Valley

Miód Manuka UMF 10+ (500g) Happy Valley

Producent: Happy Valley
Kod producenta: 9400554004317
Waga: 0.5 kg
Dostępność: w magazynie w magazynie
szt.
215,00 zł

Opis Miód Manuka UMF 10+ (500g) Happy Valley

Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii. Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975 przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie rodziny: Lipcombe's i Harvey's.

 

Miody Manuka HappyValley

Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.

 

UMF® - Niezależny system certyfikacji

Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).

Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.

 

Certyfikat do każdego zamówionego Miodu Manuka

 

Do każdego zamówionego Miodu Manuka firmy Happy Valley dołączamy certyfikat, który określa cztery podstawowe parametry miodu.

*Znaczenie parametrów miodów:

  • DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
  • MG – poziom methylgloaxalu odpowiadającego za właściwości miodu,
  • Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
  • HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG)

 

Certyfikat UMF® 5+ naszego miodu odpowiada poziomowi 83+ jednostek Methylglyoxalu (MG).

 

Produkt

Jednostka UMF®

Ilość Methylglyoxalu (MG)

Miód Manuka Happy Valley UMF 5+

5+

83+

Miód Manuka Happy Valley UMF 10+

10+

263+

Miód Manuka Happy Valley UMF 15+

15+

514+

Miód Manuka Happy Valley UMF 18+

18+

696+

 

Sposób użycia

Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie

 

Jak wybrać miód Manuka

Więcej na temat jak wybrać miód Manuka znajdziecie Państwo na stronie MiodManuka.info bądź na naszym blogu w artykule "Miód Manuka".

Atrybuty Miód Manuka UMF 10+ (500g) Happy Valley

Dodatkowe informacje