Miód Manuka MGO&trade 550+ 500 g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO&trade 550+). Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych właściwości miodu Manuka: pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry, wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, dobroczynny wpływ na układ immunologiczny.
Miód Manuka MGO&trade jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO&trade jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Więcej informacji na temat miodów Manuka znajdą Państwo na stronie MiodManuka.info bądź na naszym blogu w artykule "Miód Manuka".
Certyfikat BIO: | Nie |
Stężenie methylglyoxalu: | MGO 550+ |
Kraj producenta: | Nowa Zelandia |
Pochodzenie składników: | Nowa Zelandia |