Miód Manuka MGO&trade 550+ 250 g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO&trade 550+). Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych właściwości miodu Manuka: pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry, wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, dobroczynny wpływ na układ immunologiczny.
Miód Manuka MGO&trade jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO&trade jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Więcej informacji na temat miodów Manuka znajdą Państwo na stronie MiodManuka.info bądź na naszym blogu w artykule "Miód Manuka".
Certyfikat BIO: | Nie |
Stężenie methylglyoxalu: | MGO 550+ |
Kraj producenta: | Nowa Zelandia |
Pochodzenie składników: | Nowa Zelandia |