Miód manuka mgo 250+ z żelem activaloe (250g)

Miód manuka mgo 250+ z żelem activaloe (250g)

Producent: MANUKA HEALTH NEW ZEALAND
Kod producenta: 9421023621668
Waga: 0.27 kg
Dostępność: dostępny dostępny
szt.
124,00 zł

Opis Miód manuka mgo 250+ z żelem activaloe (250g)

Właściwości i działanie:
Poprawa odporności i witalności, wzmocnienie organizmu zmniejszenie dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Skład:
aloes, miód Manuka MGO&trade 250+
Produkt zawiera aloinę &ndash w 5 g aloesu jest 0.0005mg aloiny
Wyciąg z aloesu wspiera odporność organizmu. Regularne zażywanie przyczynia się do naturalnej odporności przeciw- infekcyjnej organizmu, do utrzymania zdrowia fizycznego oraz wspomaga trawienie i pracę jelit. Preparat skutecznie wpływa na poprawę funkcjonowania układu pokarmowego, poprawia procesy trawienne. Wzmacnia pracę układu odpornościowego.

Zalecane przyjmowanie:
1-3 łyżeczki dziennie 30 minut przed posiłkiem. Dla lepszego rezultatu rozpuścić łyżeczkę preparatu w pół szklance ciepłej wody.

Przeciwwskazania:
Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Przechowywać w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Unikalny Miód Manuka MGO powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.

Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech.

&bdquoPo raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za antybakteryjne działanie miodu manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.&rdquo

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku:oryginalny tekst w języku angielskimstreszczenie w języku polskim)

Wg powyższych badań Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.

 

Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.

Produkt

Methylglyoxal, mg/kg

Miód Manuka

20-800 +

Inne miody

0-10

Inne produkty żywnościowe

0-50

 

Firma Manuka Health wprowadziła nową markę &ndash Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.

Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.

Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.

Więcej informacji na temat miodów Manuka znajdą Państwo na stronie MiodManuka.info bądź na naszym blogu w artykule "Miód Manuka".

Atrybuty Miód manuka mgo 250+ z żelem activaloe (250g)

Wegetariański
Wegański
Certyfikat BIO
MGO 550+
MGO 400+
MGO 250+
MGO 100+
MGO 30+
Kraj producenta: Nowa Zelandia
Pochodzenie składników: Nowa Zelandia

Dodatkowe informacje

brak