Miód manuka mgo 250+ z ekstraktem z zielonej herbaty (250g)

Miód manuka mgo 250+ z ekstraktem z zielonej herbaty (250g)

Producent: MANUKA HEALTH NEW ZEALAND
Kod producenta: 9421023620326
Waga: 0.27 kg
Dostępność: dostępny dostępny
szt.
90,00 zł

Opis Miód manuka mgo 250+ z ekstraktem z zielonej herbaty (250g)

Skład: Miód Manuka MGO&trade 250+ (99,76%), ekstrakt z zielonej herbaty (0,24%) (EGCG).

Działanie: Miód Manuka MGO&trade 250+ zawdzięcza swoje właściwości wysokiej zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 250 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO&trade.

Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje korzystny wpływ na funkcje odpornościowe oraz posiada właściwości przeciw starzeniu. Składnik Galusan epigallokatechiny (EGCG), to najbardziej aktywny składnik zielonej herbaty. Jest 100 krotnie skuteczniejszy od witaminy C oraz 25-krotnie efektywniejszy od witaminy E w zwalczaniu wolnych rodników w skórze.

Zastosowanie: Korzystny wpływ na odporność organizmu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, korzystanie wpływa na stan skóry.

Wartość odżywcza

w łyżeczce do herbaty

(5 g)

w  100 g      
Wartość energetyczna (kJ) 69 1320  
Białko (g) mniej niż 0,1 0,4

Węglowodany (g)

- w tym cukry (g)

4

3,9

74,8

64,5

Tłuszcz (g)

- w tym kwasy tłuszczowe    nasycone (g)

mniej niż 0,1

mniej niż 0,1

1,98

1,26

Błonnik (g) 0 0
Sód (g) 0,006 0,012

 

Składniki aktywne  w 1 łyżeczce                   w 3 łyżeczkach      
Miód Manuka MGO&trade 250+ 0,59 g 1,77 g
Galusan epigallokatechiczny                    0,0012 g 0,0036 g

 

Ostrzeżenie: Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu.

Zalecane spożycie: od 3 do 4 łyżeczek do herbaty (5 g) dziennie na 30 minut przed posiłkiem.

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.

Masa netto:  250 g (50 porcji)

Producent: Manuka Health New Zealand Ltd, wyprodukowano w Nowej Zelandii.

 

Informacje podstawowe o Miodzie Manuka MGO&trade 250+

Nowozelandzki, Miód Manuka MGO&trade 250+ charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO&trade 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg. 

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

 

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO&trade jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

&bdquoPo raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.&rdquo - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku.

Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO&trade jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO&trade, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO&trade 100+).


Miód Manuka MGO&trade 250+  z ekstraktem z zielonej herbaty

Skład: Miód Manuka MGO&trade 250+ (99,76%), ekstrakt z zielonej herbaty (0,24%) (EGCG).

Działanie: Miód Manuka MGO&trade 250+ zawdzięcza swoje właściwości wysokiej zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 250 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO&trade.

Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje korzystny wpływ na funkcje odpornościowe oraz posiada właściwości przeciw starzeniu. Składnik Galusan epigallokatechiny (EGCG), to najbardziej aktywny składnik zielonej herbaty. Jest 100 krotnie skuteczniejszy od witaminy C oraz 25-krotnie efektywniejszy od witaminy E w zwalczaniu wolnych rodników w skórze.

Zastosowanie: Korzystny wpływ na odporność organizmu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, korzystanie wpływa na stan skóry.

Wartość odżywcza

w łyżeczce do herbaty

(5 g)

w  100 g      
Wartość energetyczna (kJ) 69 1320  
Białko (g) mniej niż 0,1 0,4

Węglowodany (g)

- w tym cukry (g)

4

3,9

74,8

64,5

Tłuszcz (g)

- w tym kwasy tłuszczowe    nasycone (g)

mniej niż 0,1

mniej niż 0,1

1,98

1,26

Błonnik (g) 0 0
Sód (g) 0,006 0,012
 

 

Więcej informacji na temat miodów Manuka znajdą Państwo na stronie MiodManuka.info bądź na naszym blogu w artykule "Miód Manuka".

Atrybuty Miód manuka mgo 250+ z ekstraktem z zielonej herbaty (250g)

Wegetariański
Wegański
Certyfikat BIO
MGO 550+
MGO 400+
MGO 250+
MGO 100+
MGO 30+
Kraj producenta: Nowa Zelandia
Pochodzenie składników: Nowa Zelandia

Dodatkowe informacje

brak