Miód Manuka MGO100+ (1kg) - Manuka Health New Zealand
- Dodaj recenzję:
- Kod: 9421023620050
- Producent: Manuka Health New Zealand
- Kod producenta: 9421023620050
- Waga: 1 kg
-
Dostępność:
dostępny
- szt.
- 296,00 zł
Informacje podstawowe
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO® 100+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >10 mg | >1,5 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 67 porcji.
Opakowanie 1 kg przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.
Spożywanie Miodu Manuka MGO® 100+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Więcej informacji na temat miodów Manuka znajdą Państwo na stronie MiodManuka.info bądź na naszym blogu w artykule "Miód Manuka".
Certyfikat BIO: | Nie |
Stężenie methylglyoxalu: | MGO 100+ |
Kraj producenta: | Nowa Zelandia |
Pochodzenie składników: | Nowa Zelandia |