Maca (korzeń) w proszku bio 150 g - bio planet

Maca (korzeń) w proszku bio 150 g - bio planet

Producent: BIO PLANET
Kod producenta: 5907814668097
Waga: 0.18 kg
Dostępność: dostępny dostępny
szt.
12,80 zł 9,80 zł

Opis Maca (korzeń) w proszku bio 150 g - bio planet

Składniki:
maca (korzeń) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opis:
Ekologiczny sproszkowany korzeń maca pochodzi z rejonów górskich Peru. Od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór. Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika.

Zalecane spożycie: ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 1564 kJ/  369 kcal

Tłuszcz - 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 76 g

w tym cukry - 24 g

Błonnik - 6,7 g

Białko - 10 g

Sól - 0,05 g

 

O firmie Bio Planet

Bio Planet to polska firma będą liderem na rynku w zakresie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej. W ofercie Bio Planet można znaleźć jedynie produkty, które przeszły szczegółowe kontrole przez wyspecjalizowane jednostrki certyfikujące żywność ekologiczną. Filozofia firmy to pragnienie stawienia czoła wyzwaniom rozwijającego się siata, szerząc wśród konsumentów ekologiczną świadomość i promując naturalne składniki diety.

 

Korzeń Maca - zastosowanie

Korzeń Maca jest rośliną bogatą w aminokwasy, witaminy oraz zawiera dużą ilość błonnika. Korzeń zawiera witaminy takie A, B1, B2, B6, C i E oraz minerały - wapń, żelazo, miedź, cynk, mangan, potas i sód. Nie ulega wątpliwości, że korzeń Maca posiada właściwości leczniczych i zastosowań w medycynie naturalnej. Do zastosowań Korzenia zalicza się:

  • zapobiegaanie osteoporozie
  • wspomaganie odporności organizmu
  • łagodzenie objaw miesiączki i menopauzy
  • zwiększanie potencji
  • wspomaga budowy mieśni

 

Zalety witaminy C

Nasz organizm nie produkuję samodzielnie witaminy C, dlatego ważne jest abyśmy dostarczali witaminę przez żywność lub suplementację. Na podstawie przeprowadzonych badań można stwierdzić że regularne spożywanie witaminy C zmniejsza ryzyko zachorowań na raka lub chorobę wieńcową. Dodatkowo witamina C wspomaga leczenie wielu chorób wirusowych lub bakteryjnych. Niedobór witaminy może powodować m.in:

  • anemię
  • obniżoną odporność
  • suchość skóry
  • krwotoki z nosa
  • bóle stawów

 

Więcej na naszym Blogu

Więcej informacji na temat witaminy C i wielu innych znajdziecie na naszym blogu w artykule "Witamina C - kwas askorbinowy" bądź na stronie Witamina.info

Atrybuty Maca (korzeń) w proszku bio 150 g - bio planet

Dodatkowe informacje

brak