Linia suplementów Whole Food firmy Fushi została opracowana, aby poprawiać biodostępność i wchłanianie składników odżywczych. Natura stworzyła pokarmy bogate w witaminy, minerały i inne cenne substancje odżywcze, które działają synergicznie.
Bioflawonoidy i inne naturalne aktywne składniki występują zwykle w naturze w połączeniu z witaminą C. Zachowano te cenne właściwości w suplemencie Whole Food Vitamin C firmy Fushi łącząc 250 mg Ester C z bioflawonoidami z cytrusów oraz truskawkami i kiwi bogatymi w antyoksydanty. Składniki te współdziałają ze sobą, poprawiając wchłanianie i przyswajanie substancji odżywczych. Takie połączenie roślinnych składników odżywczych zmniejsza zapotrzebowanie na wysokie dawki. Dodatkowo sprawia, że ten suplement jest bardzo skuteczny i biodostępny.
Każda kapsułka zawiera 105 mg naturalnych aktywnych składników, które poprawiają antyoksydacyjne i wzmacniające odporność właściwości witaminy C. Chronią również przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Ponadto bioflawonoidy cytrusowe, poziomki i kiwi wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne, wzmacniając tym samym działanie witaminy C.
Witamina C odgrywa bardzo ważną rolę dla zdrowia i samopoczucia oraz uczestniczy w wielu istotnych funkcjach organizmu.
RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Sposób użycia: spożywać 2 kapsułki raz dziennie.
Certyfikat BIO: | Tak |
Postać: | Kapsułki |
Ilość: | 60 |
Rodzaj opakowania: | Szklane |
Odpowiedni dla wegetarian: | Tak |
Odpowiedni dla wegan: | Tak |
Testowany na zwierzętach: | Nie |